Cursa Entre Vinyes Tomàs Cusiné


La caminada i Cursa Entre Vinyes del Celler Tomàs Cusiné sorgeix de la voluntat de crear un esdeveniment esportiu massiu en solidaritat amb la Fundació Catalana de Lupus per tal de donar a conèixer la malaltia i captar recursos per a la investigació científica. La saturació d’iniciatives similars en nuclis urbans va suggerir la idea de sortir de la ciutat i això ens va dur a plantejar-ho en l’entorn vinyater del grup cellerer Tomàs Cusiné. Així doncs, té lloc el Circuit del Vi que es va estrenar l’any 2014 amb el projecte al celler Tomàs Cusiné d’El Vilosell i que, posteriorment, s’ha ampliat amb la Cursa Cara Nord -del celler del mateix nom de la DO Conca de Barberà- i la Cursa i caminada Nocturna al Castell del Remei, que ja ha complert tres edicions molt reeixides

La col·laboració de la Fundació Catalana de Lupus i la relació del propi grup cellerer amb esportistes d’elit fa possible que els participants puguin accedir al sorteig de marxandatge esportiu signat per cèlebres protagonistes de l’actualitat esportiva sensibles a la causa de la malaltia amb l’objectiu de poder obtenir més recursos per a la recerca.

Tots els certàmens tenen una direcció tècnica esportiva que, entre altres qüestions, decideix els dos recorreguts més adients per als atletes. Per tal d’apropar l’acció solidària al màxim de gent, sempre es proposa una distància més llarga per als corredors i una menor que també es pot fer caminant.

I, en totes les proves, la bossa del participant conté una ampolla d’obsequi del celler corresponent i s’instal·la un taulell on es poden degustar alguns dels vins que s’hi elaboren.

Així mateix, els participants i acompanyants també l’oportunitat de conèixer més sobre el lupus en la parada que instal·la la Fundació Catalana de Lupus atesa per afectats per la malaltia i voluntaris amb la intenció de fer-ne difusió.

De moment, el lupus és incurable; potser amb la vostra ajuda pot deixar de ser-ho. Participar en la Cursa i caminada Entre Vinyes del celler Tomàs Cusiné és un oportunitat de contribuir-hi mitjançant una divertida iniciativa lúdica, esportiva, saludable, enoturística i, sobretot, solidària. Moltes gràcies!

Mireia González Antó
Malalta de lupus, patrona de la Fundació Catalana de Lupus.
Directora de Comunicació dels cellers de Tomàs Cusiné.