Celler Tomàs Cusiné

www.tomascusine.com

El celler més personal del vitivinicultor Tomàs Cusiné té el reconeixement com a Millor Celler de Catalunya 2012 per l’Associació Catalana de Sumillers. 

En el poble d'El Vilosell, per sobre de 700 metres d'alçada, un paisatge esplèndid de garriga, enmig de boscos, vinyes autòctones i foranies de 20 varietats diferents, ofereix el cromatisme ideal per a construir uns vins frescos i elegants, fruit d’un microclima suau i de brisa constant en terres calcàries i pedregoses. Les finques de muntanya al sud de Lleida llinden amb La Conca de Barberà i El Priorat i se situen a prop del Monestir de Poblet i de la Serra de Prades.

La collita manual, el treball suau de la verema i la integració dels vins en bótes de roure del centre de France produeixen uns vins de prestigi internacional i llarg recorregut.
La recerca constant amb microvinificacions de tots els varietals i finques aporten valor afegit als vins que s'hi elaboren: Drac Màgic blanc , Drac Màgic negre , Auzells , Llebre , Vilosell , Geol , Finca Racons, Finca La Serra, Finca Comabarra i Finca Barqueres.

El celler es troba en l’antiga cooperativa, a la plaça del poble, i en un edifici dissenyat per a la criança dels vins. Exporta a més de 40 països dels 5 continents i obté guardons i altes puntuacions en certàmens i publicacions especialitzats.

Té enoteca on adquirir i tastar els vins que s’elaboren.

De dimarts a diumenge, de 10.00 a 14.00 hores (preferiblement, amb reserva). Altres opcions, a convenir.


Plaça Sant Sebastià, 13
25457 El Vilosell (Les Garrigues, Lleida)
(+34) 689245123 - (+34) 973176029

La verema

És el període en què es recull el fruit de tot un any de feina al camp. A les finques del Celler Tomàs Cusiné la collita de les 17 varietats diferents de raïm comença a principis del mes de setembre i finalitza a finals d’octubre, aproximadament. La superfície de les 30 hectàrees de vinya de muntanya -per sobre dels 700 metres d’alçada- conviu amb les 20 hectàrees de bosc garriguenc que és gestionat mitjançant un pla forestal. El resultat és un paisatge sostenible de ceps conreats ecològicament, amb pals d’acàcia i marges de pedra seca. També es poden admirar diverses cabanes de tros que s’han conservat i catalogat com a mostra de l’arquitectura rural.