Fundació Catalana de Lupus

www.funcalup.org

La Fundació Catalana de Lupus és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2009 per metges especialistes de l’Institut de Recerca de Lupus de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, que presideix el Dr. Josep Ordi Ros, durant molt anys coordinador de la Unitat de Lupus del Servei de Medicina Interna.

El lupus és una greu malaltia crònica del sistema immunològic de causa desconeguda, d’evolució incerta i incurable que pateixen persones de totes les edats. 

És sistèmica, el que significa que afecta qualsevol part del cos, especialment la pell, les articulacions, els ronyons, la sang, el cervell...

Els anticossos ataquen el propi organisme sa en lloc de protegir-lo contra els agents externs provocant danys importants i severs ràpidament.

Pot tenir una base genètica, juntament amb factors ambientals i hormonals.

No és hereditària ni contagiosa.

Malgrat ser força desconeguda, a Catalunya hi ha més de 10.000 persones malaltes, la gran majoria dones (9 de cada 10).

Cada pacient té un lupus diferent, la qual cosa dificulta enormement el diagnòstic i el tractament.

El propòsit de la Fundació Catalana de Lupus és social, docent i d’investigació científica bàsica de la malaltia.

Treballem amb gran esforç per efectuar assajos clínics, dissenyant protocols sobre tractaments per als afectats, col·laborem en l’organització de reunions, congressos i conferències arreu del món, facilitem informació a especialistes i pacients que ho requereixen i actuem per ajudar el malalt a suportar millor les dificultats laborals i socials que se’ls presenten, entre altres objectius.https://circuitvi.blogspot.com/p/cursa-nocturna-castell-del-remei.html